Menu Engineering to technika łącząca psychologię sprzedaży oraz analizę popularności i dochodowości pozycji w menu. Przez wielu restauratorów niedoceniana czy wręcz nieznana, potrafi przynieść 15% wzrosty sprzedaży!
Menu Engineering.
Ułożenie karty dań, napojów, alkoholi czy drinków na pozór nic trudnego, lecz czy na pewno? W jaki sposób kalkulować marżę poszczególnych dań, jak je pozycjonować? Czy analizując sprzedaż możemy znaleźć rozwiązania, które pozwolą nam zwiększyć zyskowność naszego biznesu? Jakiej wielkości powinna być idealna karta menu na co zwracać uwagę, a czego unikać przy układaniu karty menu. Jakie są obecne trendy na rynku gastronomicznym? Na te wszystkie pytania odpowiedzią jest nasza usługa Menu Engineering.
Wsparcie w ramach usługi Menu Engineering:
Menu – zaprojektujemy karty menu dla dań, alkoholi, drinków i win zgodnie z wyznaczonym konceptem i wizją oraz czynnikiem konkurencyjności.
Koszty – stworzymy receptury kosztowe oraz kalkulacje dochodowości dla poszczególnych pozycji menu.
Ceny – pomożemy w ustaleniu strategii cenowej dla poszczególnych grup produktów.
Sprzedaż – monitorujemy sprzedaży poszczególnych pozycji z menu oraz podejmujemy działania optymalizujące koszty oraz zwiększające sprzedaż.
Jeżeli jesteś zainteresowany zwiększeniem sprzedaży poprzez zastosowanie technik Menu Engineering – skontaktuj się z nami po bezpłatną i niezobowiązującą konsultację.